اختلالات گفتاری در کودک دوزبانه
آگاهی از اختلالات مختلف در کودکان دوزبانه و حتی سایر کودکان می تواند به شما والدین و مربیان عزیز کمک کند تا مشکلات کودک دوزبانه ای که با آن در ارتباط هستید را تشخیص داده و به درمان آن بپردازید. لازم است بدانید تشخیص به موقع اختلالات مختلف در کودک می تواند به رفع آن اختلال کمک بسیار زیادی بنماید. از آنجایی که مهارت گفتار یکی از مهم ترین مهارت های کودکان دوزبانه است و آن ها در راستای پیشرفت و رسیدن به موفقیت می تواند بسیار زیاد کمک کند در این مقاله به بررسی اختلالات گفتاری در کودکان دوزبانه پرداخته ایم.
گفتار بخش مهم ارتباط انسانی است. رشد زبانی و رشد تفکر هر دو تحت تأثیر توانایی کودک دوزبانه در تلفظ کلمات و صداها به عنوان واحدهای معنادار سخن است. مشکلات گفتاری ممکن است از چند لحاظ موجب نقص یادگیری شود.
معلولیت گفتاری در کودکان دوزبانه معمولاً شامل موارد زیر است:
- مشکلات تولیدی مانند جایگزین کردن و یا حذف صداها.
- لکنت زبان که در آن تولید صدا دچار سکته و بینظمی است
مشکلات دیگر گفتاری در کودکان دوزبانه عبارتاند از: گفتار با تأخیر، کام شکافته و مشکلات گفتاری که با اختلال شنوایی، فلج مغزی و یا عقبماندگی ذهنی همراه است.
بینظمیهای گفتاری ممکن است به صورت تنها یا همراه با سایر معلولیتها باشد.به طور متوسط در هر کلاس یک نفر وجود دارد که مشکل صحبت کردن او در حدی است که توجه خاص به او را ایجاب میکند. مشکلات در این زمینه اغلب به مشکلات دیگر نیز در کودکان دوزبانه میانجامد.
بسیاری از کودکان دوزبانه ای که دچار مشکلات گفتاریاند، در سازگاری اجتماعی با مشکل روبهرو هستند. از اینگونه کودکان دوزبانه باید مراقبت ویژه به عمل آید تا خودپندارهی مثبت پیدا کنند. به آن ها باید کمک کرد تا در حد ممکن کاستیهای خود را جبران کنند.
برخی از کودکان دوزبانه ای که دچار این اختلال هستند برای آنکه اهداف واقعبینانهتری در زندگی خود انتخاب کنند، نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشند.